Fiber Lazer Kesim
Fiber Lazer Kesim
Fiber lazerler özellikle CO2 lazerlere göre daha hızlı kesimleri ve enerji verimlilikleri ile ön plana çıkmaktadır. Yüksek teknoloji ürünü olan Fiber Teknolojisi sayesinde kullanımı, bakımı ve servisi kolay ürünlere erişilmiştir. HD-FL olan lazerimiz 2 kw ve lineer olup eksen hareketleri çok yüksek ivmelenme ve hareket hızı değerlerine ulaşabilen ve son teknoloji ürünü lineer motorlar ile yapılır. Lineer motorlar sayesinde lazer kesim için ideal olan çok yüksek ivmelenme (20 m/s²), yüksek hareket hızı (200 m/dk.) ve hassas pozisyonlama toleransı (0,03 mm) değerlerine ulaşılır.
Ürün (Kesme Kapasitesi)
Siyah Sac : 12 mm
Paslanmaz Çelik : 6 mm
Alüminyum (AlMg3) : 6 mm
Fiber Lazer Kesim
Öncelikle İngilizce laser kelimesi, Light Amp lification Stimulated Emission of Radiation baş harfleriyle oluşturulmuştur. Dilimize ışık kuvvetlendirilmesi ve ışın yayılımı olarak tercüme ediliyor. Fiber lazer kesim lazeri kesim işlerinde mükemmel hassasiyet ve kusursuzlukta işleme kabiliyetindedir. 21. Yüzyıl teknolojisi olan bu fiber lazerler 400.000 saatlik ömürleriyle metal kesimi konusunda sektörün rakipsiz tek lideri oluyor.
Peki bu teknoloji harikası fiber kesim nedir?
Fiber Kesim Nedir?
İterbiyum lazer olarak da adlandırılan fiber lazer sac işleme makinelerinde son teknoloji olarak kullanılıyor. Fiber lazer kesim makinesi kesilecek metal yüzeye lazer ışınını kablolar ile iletiyor. Diyotlar sayesinde lazer ışını gaza gerek duymadan iletiliyor ve her bir diyot 30W ‘lik güç veriyor. 15μm ışın spotu sayesinde daha önce yapılması mümkün olmayan işleri kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Aynı güçteki CO2 lazerlerden enerji yoğunluğu 10 kat daha fazla olarak işlerimizi kolaylaştırıyor. Daha etkin kesim, daha az elektrik, yüksek verimlilikleri sayesinde çok daha küçük soğutma ünitesi ile çalışıyor. Işının taşınması için aynalara ihtiyaç duyulmuyor böylece ayna bakım ve değişim maliyeti oluşturmuyor.
Fiber Lazer Kesim ile Kesme, Şekil Verme, Oyma
İşlem yapılacak bölgenin kırmızı lazer ışığı ile görüntülenmesi sayesinde işlemin daha rahat ve hatasız olması sağlanıyor. Makinenizin daha uzun ömürlü olmasını sağlayan, çalışma şartlarını denetleyen kontrol eden ve daha güvenlikli olmasını sağlayan dahili monitöre sahiptir. Projelendirme ekibimiz bu konuda titizlikte çalışmaktadır.
Lazer Kesim Çalışma Prensibi
Fiber lazer ışın oluşumu diğer karbondioksit lazer kesimi makinelerinde kullanılan lazer kaynaklarından çok daha farklı oluşuyla karşımıza çıkıyor. Fiber Rezanatör; fiber lazer üreticisidir.
X ve Y eksenlerinde bir kesim kafası hareket ettiriliyor ve Z hareketi ile metal yüzeyi takip eden özel bir kapasitif sensör bulunan fiber kafa ile malzeme yüzeyi yaklaşık 1 mm mesafede takip ettirilerek kesim yapılıyor. Presitec, raytools, weihong gibi markaların fiber kafaları bulunuyor. Fiber lazer rezonatör, makinenin dışına veya içerisine stabilize bir yerine yerleştiriliyor ve buradan çıkan ışın fiber kablo ile fiber, fiber lazer kabloya taşınıyor. X ve Y hareketinden cnc kodlar ile de çizim hareketi sağlanıyor. Kafanın ucunda takılı bulunan nozzle içinden ışın, bir gaz ile birlikte metal malzemeye ulaşıyor ve kesim yapılıyor. Kesilecek malzemeye göre gazın çıkış yönüne ve delik çapına göre farklılık gösteriyor. Metal lazer kesimlerinde yardımcı gaz olarak genellikle azot ve oksijen gazları kullanılıyor.
Fiber Lazer Kesim Kullanılan Sektörler
Medikal, otomotiv, plastik, cam, elektronik, reklam, aksesuar, mobilya, asansör sanayi, promosyon, pano üreticileri, metal ve çeşitli yan sanayilerde kullanılıyor.
Fiber Lazer Kesim Uygulama Alanları
Pirinç, çelik, paslanmaz çelik, demir, bakır, aksesuar, boru kesim gibi alanlarda kullanılıyor.