Archives

Fiber Lazer Kesim

Fiber Lazer Kesim

Fiber lazerler özellikle CO2 lazerlere göre daha hızlı kesimleri ve enerji verimlilikleri ile ön plana çıkmaktadır. Yüksek teknoloji ürünü olan Fiber Teknolojisi sayesinde kullanımı, bakımı ve servisi kolay ürünlere erişilmiştir. HD-FL olan lazerimiz 2 kw ve lineer olup eksen hareketleri çok yüksek ivmelenme ve hareket hızı değerlerine ulaşabilen ve son teknoloji ürünü lineer motorlar ile yapılır. Lineer motorlar sayesinde lazer kesim için ideal olan çok yüksek ivmelenme (20 m/s²), yüksek hareket hızı (200 m/dk.) ve hassas pozisyonlama toleransı (0,03 mm) değerlerine ulaşılır.

Ürün (Kesme Kapasitesi)

Siyah Sac                      : 12 mm
Paslanmaz Çelik         : 6 mm
Alüminyum (AlMg3) : 6 mm

Lazer Kesim

Fiber Lazer Kesim Makinası

 

Fiber Lazer Kesim

Öncelikle İngilizce laser kelimesi, Light Amp lification Stimulated Emission of Radiation baş harfleriyle oluşturulmuştur. Dilimize ışık kuvvetlendirilmesi ve ışın yayılımı olarak tercüme ediliyor. Fiber lazer kesim lazeri kesim işlerinde mükemmel hassasiyet ve kusursuzlukta işleme kabiliyetindedir. 21. Yüzyıl teknolojisi olan bu fiber lazerler 400.000 saatlik ömürleriyle metal kesimi konusunda sektörün rakipsiz tek lideri oluyor.

Peki bu teknoloji harikası fiber kesim nedir?

Fiber Kesim Nedir?

İterbiyum lazer olarak da adlandırılan fiber lazer sac işleme makinelerinde son teknoloji olarak kullanılıyor. Fiber lazer kesim makinesi kesilecek metal yüzeye lazer ışınını kablolar ile iletiyor. Diyotlar sayesinde lazer ışını gaza gerek duymadan iletiliyor ve her bir diyot 30W ‘lik güç veriyor. 15μm ışın spotu sayesinde daha önce yapılması mümkün olmayan işleri kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Aynı güçteki CO2 lazerlerden enerji yoğunluğu 10 kat daha fazla olarak işlerimizi kolaylaştırıyor. Daha etkin kesim, daha az elektrik, yüksek verimlilikleri sayesinde çok daha küçük soğutma ünitesi ile çalışıyor. Işının taşınması için aynalara ihtiyaç duyulmuyor böylece ayna bakım ve değişim maliyeti oluşturmuyor.

Fiber Lazer Kesim ile Kesme, Şekil Verme, Oyma

İşlem yapılacak bölgenin kırmızı lazer ışığı ile görüntülenmesi sayesinde işlemin daha rahat ve hatasız olması sağlanıyor. Makinenizin daha uzun ömürlü olmasını sağlayan, çalışma şartlarını denetleyen kontrol eden ve daha güvenlikli olmasını sağlayan dahili monitöre sahiptir. Projelendirme ekibimiz bu konuda titizlikte çalışmaktadır.

Lazer Kesim Çalışma Prensibi

Fiber lazer ışın oluşumu diğer karbondioksit lazer kesimi makinelerinde kullanılan lazer kaynaklarından çok daha farklı oluşuyla karşımıza çıkıyor. Fiber Rezanatör; fiber lazer üreticisidir.

X ve Y eksenlerinde bir kesim kafası hareket ettiriliyor ve Z hareketi ile metal yüzeyi takip eden özel bir kapasitif sensör bulunan fiber kafa ile malzeme yüzeyi yaklaşık 1 mm mesafede takip ettirilerek kesim yapılıyor. Presitec, raytools, weihong gibi markaların fiber kafaları bulunuyor. Fiber lazer rezonatör, makinenin dışına veya içerisine stabilize bir yerine yerleştiriliyor ve buradan çıkan ışın fiber kablo ile fiber, fiber lazer kabloya taşınıyor. X ve Y hareketinden cnc kodlar ile de çizim hareketi sağlanıyor. Kafanın ucunda takılı bulunan nozzle içinden ışın, bir gaz ile birlikte metal malzemeye ulaşıyor ve kesim yapılıyor. Kesilecek malzemeye göre gazın çıkış yönüne ve delik çapına göre farklılık gösteriyor. Metal lazer kesimlerinde yardımcı gaz olarak genellikle azot ve oksijen gazları kullanılıyor.

Fiber Lazer Kesim Kullanılan Sektörler

Medikal, otomotiv, plastik, cam, elektronik,  reklam, aksesuar, mobilya, asansör sanayi, promosyon, pano üreticileri, metal ve çeşitli yan sanayilerde kullanılıyor.

Fiber Lazer Kesim Uygulama Alanları

Pirinç, çelik, paslanmaz çelik, demir, bakır, aksesuar, boru kesim gibi alanlarda kullanılıyor.

 

Projelendirme

Projelendirme

Projelendirme

“Doğru imalatlar ancak doğru proje ile yapılır” düşüncesine sahip olduğumuz için, alt yapımızın bel kemiği olan Proje Hazırlama İşlerini son derece önemsiyoruz.

 Proje birimindeki kabiliyetlerimiz bizi daha esnek, daha hızlı iş üretebilmenin ve üretim çeşitliliğindeki zengin seçeneklerimizin olmasının temelini oluşturmaktadır.

Herhangi bir işin, imalatlar ile ilgili olarak, 2D-Autocad ve 3D-Katı modelleme olarak imalat çizim ve proje detaylarının hazırlanması yapılmaktadır. Mekanik imalat çalışmaları öncesinde tüm projeler elektronik ortam da hazırlanarak imalata hazır hale getirilmektedir.

Üretilecek malzeme görünüş resimleri Autocad programı kullanılarak hazırlanmaktadır. Firmamız proje bitiminde hatasız bir iş vermeye dikkat etmektedir.

Saç kesim-büküm ve talaşlı imalatların hazırlanmasında CNC kontrollü makinalar ile iş yaptığımız için, makinaların çalışacağı parçaların hepsi proje birimimizde elektronik ortamda hazırlanmaktadır. Saçlarda uzama katsayısı gibi etkenler ve tolereanslar hesap edilerek iş üretim aşamasına geçirilmektedir.

AR-GE sürekliliğini devamlı canlı tutan, GELİŞTİRİCİ rolünü göz ardı etmeyen bir proje üretebilme altyapısına ve kabiliyetine sahibiz. Müşteri memnuniyeti, arıza kaydı ve iş değerlendirme geri dönüşlerinin bize katkı sağlayacağını düşünüp AR-GEmizin yönünü ona göre düzenliyoruz.

Projelendirme

Projelendirme Nedir?

Projelendirme en yalın tanımıyla, belirli bir imkanı değerlendirme, bir eksiği giderme ya da probleme çözüm bulmak amacıyla yapılan işlere veya çalışmalar bütününe denir. Projelendirme, bir projenin hayata geçirilmesi için projenin kapsamını ve amacını ortaya koyan doküman ve planlardır. Bu bakımdan imalat sanayiinde projelendirme, imalatı/montajı planlanan işlemin şekil, boyut ve parçaların montaj ve diğer tüm süreçlerinin yapılandırılmasını gösteren ayrıntılı inşaat ve imalat çizimleridir.

Projelendirme; yükleniciler, taşeronlar, tedarikçiler, üreticiler ya da imalatçıların proje tasarım ekipleri/sorumluları tarafından hazırlanırlar. Herhangi  bir inşaat süreci (betonarme/çelik ya da yığma), asansör, elektrik-doğalgaztesisat projeleri, ev gereçleri, kanal-yol-baraj işleri, boru hatları, pencere, dolap, kapı gibi mobilya işleri, elektrik ve data bileşenleri, yangın tesisatları vb her türlü karmaşık işlemin imalat, montaj ya da denetiminde kullanılmak için gereken tüm detayları içeren genellikle dijital çizim olarak hazırlanıp, ihtiyaca göre dijital olarak ya da basılı bir şekilde kullanılır.

Proje hazırlamada süreç

Özellikle herhangi bir ürünün imalat sürecinin ilk aşamasında  bilgisayar veya dijital ortamlarda çeşitli programlar aracılığıyla (2D Autocad, 3D Katı Modelleme…gibi) detaylı çizimlerinin yapılarak imalata hazır hale getirilmesidir. Bunu yanında proje hazırlanırken imalat aşamasında elde edilmesi amaçlanan metal malzemenin de tolerans ve uzama katsayısı gibi parametreler hesap edilerek üretim aşamasına geçilmesi gerekir.

Projelendirme Aşamaları

İmalat sanayiinde proje çalışmaları genellikle dikkatli bir gözlemle başlıyor. Üretilecek işin veya malzemenin proje haline getirilmesiyle belirli bir tanımı oluyor. Bu tanım proje ekibindeki teknik personelce dijital ortamlarda hazırlanmış çizimlerdir. Böylelikle planlanan iş veya ürünler daha kolay ve sıfır hatayla izlenebilir ve uygulanabilir hale getiriliyor.

Projelendirme Nedir?

Prototip Süreci

Ar-GE birimi personelince bilgisayar ortamında yapılan çizimlerin sonraki aşamada çizimlere uygun olarak birebir modelleme ile ilk prototip üretimi yapılır. Elde edilen bu prototip ile seri üretimi yapılacak olan ürünün eksi veya artıları birebir gözlemlenmiş olur. Projelendirme nedir? Sorusunun en önemli aşamalarından birisi işte bu prototip ürünün elde edilip denenmesi aşamasıdır denebilir. Çünkü burada yapılacak olan gözlem ve tespitler doğrultusunda uygulamaya veya seri üretime geçileceği için hata yapma lüksü yoktur denebilir.

Ayrıca Fiber Lazer Kesim için detaylı bilgi almak ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Hidrolik Abkant Press

SONY DSC

Hidrolik Abkant Press

* Maksimum büküm hassasiyeti
* 0.01mm hassasiyetle ölçülür
* DNC kontrol ünitesi
* Büküm programlarını saklayıp bir sonraki üründe daha hızlı geçiş yapar
* Çalışma hızı
* Zaman tasarrufu

Hidrolik Abkant Pres Nedir?

Hidrolik Abkant Pres Ne İşe Yarar?

Hidrolik Abkant Pres

Hidrolik abkant pres en yalın tanımıyla CNC kontrollü metal büküm makinasıdır, ilkel modeli cakadır. Çeşitli genişlikte(1000-8000mm) ve çeşitli tonajlarda(30-500 ton arası) olabiliyorlar. Büküm işlemi gerçekleştiren üst ve alt kalıpları bulunuyor. Üst kalıplar erkek “V” şeklindedir alt kalıp ise yine “V” şeklinde olup erkek kalıbın tam olarak içine oturmasını sağlar ve böylece arasında kalan sac levhayı büyük bir hidrolik kuvvet uygulayarak programlandığı şekilde bükme işlemini gerçekleştirir.

Hidrolik Abkant Pres Özellikleri

Hidrolik abkant pres , bir abkant buna tonaj da denir, abkant presin verebileceği tonlarca kuvvetin ölçüsüdür diyebiliriz. Tipik olarak çok yüksek miktarda kuvvet elde etmek için hidrolik abkant pres kullanılır ve pnömatik ve servo elektrikli presler daha az miktarda kuvvet sağladığı görülür. Çeşitli materyallerin üretiminde(daha çok ağır sanayide) kullanılacak olan sac levhaları istenilen forma getirebilmek için bükme işlemi yapar ve günümüzde birçok atölye ve fabrikada kullanılmaktadır.

Kuvvet uygulamaları bakımından dört gruba ayrılıyor. Bunlar pnömatik, elektro servo mekanizmaları, hidrolik, mekaniktir. Daha çok CNC kontrol panelli hidrolik olanları tercih ediliyor. Sürekli gelişen ve ilerleyen teknolojiden nasibini alan CNC hidrolik abkant sayesinde işlenecek olan saca uygulanması gereken kuvvet ayarlanabiliyor ve bükme işleminden önce simülatör programlar vasıtası ile işlenebilecek olası hataların önüne geçilmiş oluyor. Hidrolik abkant pres sayesinde bükülecek malzeme en hassas ölçülerde işleniyor. Arka dayama olarak adlandırılan bölüm; bükme işleminin gerçekleştiği anda dört yöne hareket edebilir pozisyonda imal edilmiştir.

Hidrolik abkant preslerin tamamı çelik gövdeye sahiptir. Bu sayede güvenli bir çalışma ortamında en sağlıklı sonuç elde edilir. Gövde kısımlarında ise “st 44 a1 kalite” malzeme kullanıyor. Form değiştirmeye korunmuş gövdeli ve ağır yapıda üretilmiş ve CNC teknolojisi kullanan hidrolik abkant preslerinde, silindir bağlantı yüzeyleri, delme işlemleri, kızaklar, denge milli yatakları, alt tabla ve üst gövde bağlantı yüzeyleri; CNC işleme merkezleri bünyesinde yapılıyor.

Hidrolik Abkant Presin Yaygın Kullanım Alanları

Uçak gövdesi
Metal sanat eserleri
Mobilya
Otomobil panelleri
Metal kaplar
Diğer birçok sac şekillendirme uygulamasında kullanılıyor.

Elektrostatik Toz Boyama

elektrostatik-toz-boya

Elektrostatik toz boyama

Tamamen otomatik Elektrostatik toz boyama tesisimizde, saatte 140 m2 boya yapılabilmektedir. Epoksi, Polyester bazlı boya kullanılır. Toksik özellikler içeren boyalar tesisimizde hiçbir zaman kullanılmamaktadır.

Kaliteyi arttırmak ve müşterilerimize gerçek hizmet sunabilmek için elektrostatik toz boya tesisi kurmuş ve en son teknolojik sistem ile donatılmıştır. Boyanın yüzeye tutunmasını arttırmak amacıyla isteğe bağlı yapılan astar atma işlemini takiben , atmosferik koşullara, sıcaklığa, rutubete ve UV ışınlarına karşı dayanıklı kalması amaçlanmıştır. Ral standartları dışında da istenen renk, parlaklık, mikron kalınlığı ve dayanım şartlarını yerine getirerek müşterisine en mükemmeli sunmaya çalışmaktadır.

Boyahanelerimizin azami kapasiteleri Boy 200,0 x Genişlik 120,0 Uzunluk 800,0 cm dir.

Elektrostatik Toz Boyama

Günümüzde oluşan çevre duyarlılığına paralel olarak geliştirilen, toz materyalin mıknatıs etkisiyle metal yüzeyi kaplaması esasına dayanarak ortaya çıkan metallerin ve toz boya materyalinin bir manyetik ortam içerisinde farklı elektrikle yüklenmeleri sonucuna elektrostatik toz boyama denir. Yaklaşık 180-200 derecelik ısıtılmış fırınlarda boyanın kürlenmesi sağlanarak toz boya metal malzemenin yüzeyine yapışmakta ve metalin bir parçası haline gelerek boyalı bir yüzey elde edilmektedir. Otomotivden beyaz eşyaya, inşaattan makine sektörüne kadar her çeşit alüminyum saclar, çelik kapı ve asansör sistemleri gibi her türlü metal malzemeler elektrostatik toz boyanın uygulandığı yerlerdir.

Kaplama

Elektrostatik Toz Boya uygulaması günümüzün en çevreci boya uygulamasıdır denebilir. Kullanılan boya malzemesinin ortalama % 98 ‘i metale yapışma oranı bu durumu kanıtlamaktadır. Nihai olarak ürün kalitesinin arttırılması amaçlanan elektrostatik toz boya uygulamasında metal yüzeyinde damlama ve akıntı yok denecek düzeydedir. Yaş boya uygulamalarına karşı olarak toz boya uygulamasında oksitlenme yani paslanma asla yaşanmamaktadır.  Bu durum ürün kalitesini arttırmanın yanında uzun ömürlü ve dayanaklı olmasını da sağlamaktadır. Sonuçta elde edilen kaplama ile kimyasal etkilere, darbelere, korozyona ve aşınmaya karşı yüksek performanslı direnç gösterir. Bunun yanında dayanıklılık, doku, renk ve parlaklık gibi önemli kalite göstergesi unsurlar kazanılmış olur.

Çevre Dostu Uygulama

Toz boya uygulamasında uçucu petrol kaynaklı solventler bulunmadığından tamamen çevre dostu bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Sadece çevreyi korumakla kalmayıp aynı zamanda uygulayıcı personelin de sağlığını korur. Toz boya uygulama esnasında boyacının sadece bir toz maskesi kullanması yeterli olacaktır.

İşletme Dostu Uygulama

Elektrostatik toz boya sistemleri işletmelerin ekonomisine çok büyük katkılar sağlar. Bu uygulamada astar boyamaya gerek yoktur. Fazla kullanılmış olan toz boya geri kazanım yoluyla tekrar tekrar kullanılabilir. Filtrelenmiş veya kurutucudan geçirilmiş hava uygulamada yeterlidir. Bunun yanısıra imalatçısından alınan toz boya oluğu gibi kullanılır, öncesinde solvent veya başka bir maddeyle karıştırma gereksinimi duyulmaz.

Toz Boya Uygulaması

Elektrostatik toz boyama işlemi kabaca üç aşamadan oluşur. Birinci aşamada metal yüzeyin temizliği ve ön işlem uygulanır. İkinci aşamada bir elektrostatik boya tabancası vasıtasıyla toz boya uygulaması yapılır. Üçüncü aşama olarak da fırınlama işlemi yapılarak toz boyanın metal yüzeye yapışarak tutunması sağlanır.

Ayırca Fiber Lazer Kesim teknolojimizi inceleyebilirsiniz.

NC Rediktörlü Giyotin Makas

NC Rediktörlü Giyotin Makas

NC Rediktörlü Giyotin Makas

NC Rediktörlü Giyotin Makas

NC(numericalcontrol), Türkçesi sayısal kontrol olan takım tezgahlarının harf sayı gibi sembollerden meydana gelen belirli bir mantığa göre kodlanmış komutlar yardımıyla işletilmesine denir. İlgili takım tezgahına komutlar veri blokları şeklinde yükleniyor ve her veri blokunu tezgahın anlayabileceği bir dizi komuttan meydana geliyor.

 

NC RediktörlüGiyotin Makas Kesim Nedir?

Giyotin makas kesim; kesilmesi oldukça güç olan metal sacın koparılmak suretiyle işlem görmesidir. Giyotin makas, günlük hayatta kullandığımız makaslar ile işlev bakımından aynı özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Çift bıçağa sahip olan giyotin makas, sabit ve hareketli olmak üzere ikiye ayrılıyor. Alt bıçak sabit üst bıçak ise hareketlidir. Bu bıçaklar arasında boşluk bulunuyor ve bu boşluk kesilecek sacın kalınlığına göre değişiklik gösteriyor. Daha önce elle işlemleri gerçekleştirilen giyotin makaslar günümüzde yerini teknolojinin gelişmesiyle beraber bilgisayar sistemiyle kesime bırakmıştır.

Aslında bir tezgah olan NC Rediktörlü Giyotin Makas metal verilerinin sisteme girilmesiyle gerçekleşiyor. Metalin ne şekilde ve ne kadar kalınlıkta kesileceği bilgisayar sayım yönetime ekleniyor. Bu nedenle de giyotin makasların kesme kapasitesi çok fazla değişiklik gösteriyor. Bu değişliğe bağlı olarak üretim ölçüleri de değişiyor. Üretimin bu şekilde sistem içerisinde yapıyor olması standartlık sağlıyor ve böylece hatasız seri üretim gerçekleşiyor.

NC Redüktörlü Giyotin Makas Ne İşe Yarar?

Redüktörlü giyotin makas kesim; sert metalin kesimi sırasında kullanılıyor ve kısa sürede çok sayıda hatasız kesim yapabiliyor. Bu hatasız kesim işlemi sayesinde ürünlerden daha çok verim sağlanıyor. Kesme işleminde giyotin makas kullanımıyla tüm hataların önüne geçilmiş oluyor. Böylece NC redüktörlü giyotin makas kesim yapan işletmeler yaşadıkları ekonomik kayıptan kurtuldukları görülüyor.

NC Redüktörlü Giyotin Makas Kesimi Yapılan Metaller

  • Yaygın olarak inşaat alanlarında kullanılan giyotin makas; bina, gökdelen ve müstakil evlerde de kullanılıyor.
  • Dayanıklı ve kaliteli kesim yapabildiği için makine ve tarım sektöründe de tercih ediliyor.
  • Tüm beyaz eşya kesimlerinde giyotin makas kullanılıyor.
  • Havalandırma ve ısıtma cihazlarındaki kesimlerde giyotin makas kesim kullanılıyor.
  • Otomotivde çelik kesiminde giyotin makas kesimi kullanılıyor.
  • Mobilya ve metal eşyalarda yapılacak kesimler için giyotin makas kesim kullanılıyor.

Ayrıca Elektrostatik Toz Boyama teknolojimize göz atabilirsiniz.

 

CNC Hidrolik Abkant Pres

E 30160 SYNCRO

* Maksimum büküm hassasiyeti
* 0.01mm hassasiyetle ölçülür
* DNC kontrol ünitesi
* Büküm programlarını saklayıp bir sonraki üründe daha hızlı geçiş yapar
* Bükümleri grafik olarak görebilir
* Çalışma hızı
* Zaman tasarrufu
* İş gücü kazancı ve yüksek kalite, yatay klavuz bağlantılı çift yatay encoder, otomatik alt tabla bombelem sistemi.

CNC Hidrolik Punch Pres

SONY DSC

Hız

Delme hızı dakikada 900 vuruş ve markalama hızı 1800’dür. Strok ve strok pozisyonu, kontrol ünitesi sayesinde istenilen şartlarda ayarlanabilir.

Dinamik dizaynı ile;

X ekseninde 96m/dak.
Y ekseninde 75m/dak.
X/Y ortak 121 m/dak. hızlarına ulaşabilmektedir.

Yüksek hızlanma seviyesi 10m/dak2. (1g) dir.

Yüksek kalitede form verebilme

• Strok sonunda verilebilen ve ayarlanabilen bekleme zamanı sayesinde yüksek kalitede form imkanı
• Hassas ayarlanabilen strok sayesinde formlama ve küçük boyda büküm imkanı
• İstenildiğinde delme hızına yakın, formlama hızı
• Program içinde takımlara has ayrı ayrı delme, formlama hızları ve tabla hareket hızları verebilme
• Wılson wheel takımlar ile sadece doğrusal değil, dairesel şekilli form verebilme {mukavemet artırıcı ve görsel dizayn için)

Hassasiyet

Tüm eksen kontrolleri yüksek pozisyonlama hızına sahip servo motorlar ile gerçekleştirilir. Tabla pozisyonlama değerleri +-0,1 mm olup, tekrarlanabilir hassasiyet değeri
+-0,05 mm dir.

Kapasite

6 mm DKP Sac
3 mm Paslanmaz Sac
1270 mm x 2500 mm ebatlarında

Makine Gövdeleri

Endüstriyel makine üretimi yapan firmalar, bu makinelerin gövdelerine firmamızla işbirliği yaparak kullanışlı ve estetik bir şekil ve renk verebilmektedirler.

1. Pimapen Makine Gövdesi

2. Cam Yıkama Makine Gövdesi

3. Makine Kapakları ve Aksamları

 

 

 

 

 

Jeneratör Kabinleri

Firmamız her boyutta ve isteğe göre Jeneratör Kabini üretmektedir. Bu ürünler uzun araştırmalar ve testler sonucu maksimum ses izolasyonunu sağlamaktadır.

1. Jeneratör Ses İzelasyon Kabinleri
2. Kompressör Kabinleri

*10 KVA’dan 1500 KVA’ya kadar kabin yapılmaktadır*

 

Özel Üretim

özel üretim

Müşterilerimizin özel projelerinde olan isteklerini dikkatle dinleyip  titiz bir çalışma ile hayata geçiriyoruz.

Bu konuda esnek ve yeterince tecrübeye sahip uzman kadromuz ve üretim makinelerimiz mevcuttur.